Održite zdravlje zuba i tokom godišnjih odmora

Leto je u punom jeku, a to znači i opuštanje, putovanja i nove avanture. No, u vrtlogu uživanja, ne zaboravite na brigu o svom oralnom zdravlju. Stomatološka ordinacija Dens Sana iz Bečeja nudi vam nekoliko saveta kako da održite zdrave zube i osmeh na licu i tokom odmora.

Redovni pregledi kod stomatologa:

Prvi korak ka bezbrižnom odmoru je prevencija. Stoga, zakažite pregled kod stomatologa najmanje dve nedelje pre putovanja. Taj pregled uključuje detaljan klinički pregled i kontrolni snimak zuba, kako bi se na vreme otkrili i sanirali eventualni problemi. To je posebno važno ako putujete u drugačije klimatske uslove ili na veće nadmorske visine, gde se mogu pogoršati hronična oboljenja usne duplje.

Održite zdravlje zuba

Pijte puno vode:

Hidratacija je ključna za zdravlje celog organizma, a to uključuje i usnu duplju. Pljuvačka, bogata vodom, oblaže sluzokožu i zube, štiti ih od iritacija i sprečava nastanak karijesa. Stoga, tokom vrućih letnjih dana pijte puno vode i izbegavajte gazirana pića i preteranu konzumaciju slatkiša.

Mini set za oralnu higijenu:

Čak i na odmoru, nemojte zanemariti redovito pranje zuba. Poštujte ustaljenu rutinu pranja dva puta dnevno, a po potrebi i više puta nakon obroka bogatih šećerima. Savetujemo vam da uvek pri ruci imate mini set za oralnu higijenu koji uključuje četkicu, pastu i konac za zube i da tako održite zdravlje zuba.

Održite zdravlje zuba

U slučaju problema:

Ukoliko vas na putovanju zadesi neki problem sa zubima, ne oklevajte potražiti stručnu pomoć. Locirati najbližeg stomatologa danas je lakše nego ikad, a u većini gradova postoje i stomatološke ordinacije orijentisane ka turistima.

Uz minimalnu prevenciju i brigu, možete uživati u bezbrižnom odmoru i osmehu koji će trajati i dugo nakon povratka kući.

Zakažite pregled

Pošaljite nam poruku i javićemo Vam se u najkraćem roku.

Radno vreme

  • Pon – Pet: 08 – 17

  • Subota: 09 – 14

  • Nedelja: samo hitni pozivi