Izbeljivanje zuba je proces promene boje zuba hemijskim putem. Koriste se gelovi sa vodonik ili karbamid peroksidom raznih koncentracija i u odnosu na to imamo ordinacijsko i kućno izbeljivanje.

Izbeljivanje zuba Becej - Stomatoloska ordinacija Dens Sana

Izbeljivanje može da se vrši uz pomoć lasera koji služi da ubrza proces ili bez njega. Neki gelovi se aktiviraju hemisjki tj. mešanjem komponenata pre upotrebe, a nekima je potreban laser za aktivaciju. Obe metode su podjednako učinkovite.

Uklanjanje kamenca i poliranje je još jedan način pomoću kojeg možemo da dobijemo utisak izbeljivanja, a u stvari se njihovim detaljnim čišćenjem otkriva prirodna belina zuba. Uklanjanje kamenca treba da se radi jednom do dva puta godišnje, jer je kamenac u stvari dentalni plak na koji se talože minerali iz pljuvačke, jela i pića, te se on stvrdnjava. Zubni kamenac otežava dalje održavanje higijene, nepovoljno utiče na potporni aparat zuba, a ako se zanemari može dovesti i do ispadanja zuba. Uklanjanje kamenca se radi ultrazvukom i nije bolan tretman.

Izbeljivanje belih mrlja na zubima je još jedna metoda koju korstimo kako bi poboljšali estetiku. Pojava belih kredastih mrlja na zubima je posledica demineralizacije zuba i vodi se kao početak karijesne lezije. Kako je stomatologija napredovala, sada su nam dostupni novi materijali koji bezbolno i u jednom tretmanu mogu ukloniti ili znatno umanjiti bele mrlje.

Zakažite pregled

Pošaljite nam poruku i javićemo Vam se u najkraćem roku.

Radno vreme

  • Ponedeljak i  petak: 09 – 14h

  • Utorak, sreda i četvrtak: 13 – 19h

  • Subota: po potrebi

Konzervativa

Protetika

Dečija stomatologija

Ortodoncija

Rendgen

Izbeljivanje zuba